Actueel

Kappers vormen grootste campagneteam van Nederland.
Ben jij geknipt om te stemmen?

#gekniptomtestemmen

 

Ruim 1.500 kappers hebben in aanloop naar de verkiezingen de krachten gebundeld om het grootste campagneteam van Nederland te vormen. Zij lanceren Ben jij geknipt om te stemmen?, een landelijke actie die tot doel heeft om op 15 maart zoveel mogelijk stemgerechtigden naar de stembus te krijgen. De kappers gaan de komende tijd in de kappersstoel het gesprek aan met hun klanten om uit te leggen dat het niet uitmaakt wát je stemt, maar dát je stemt.

Ben jij geknipt om te stemmen? is een initiatief van Laurens van de Vijver, CEO van Wave International, het moederbedrijf van Cosmo Hairstyling en Team Kappers. Hij mobiliseerde samen met de franchisenemers meer dan 1.500 kappers, waaronder ook andere ketens zoals Yes Salons en Salon Rob Peetoom, om het belang van stemmen bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen.

Kappersmanifest

Van de Vijver stelde met zijn team een Kappersmanifest op, waarin wordt ingegaan op het belang van democratie en het voorrecht van iedere Nederlander om te mogen stemmen, los van politieke voorkeur*. In meer dan 150 haarsalons in Nederland zijn alle spiegels de komende periode voorzien van de tekst Ben jij geknipt om te stemmen?, waarmee kappers een aanleiding hebben om met hun klant het gesprek aan te gaan over de aanstaande verkiezingen. De gemiddelde klant zit zo’n veertig minuten in de kappersstoel; een uitgelezen moment om het belang van stemmen te bespreken. Jolanda Grift, Salon Manager Cosmo Zuidas: “Wij staan midden in de maatschappij en het valt me op dat veel mensen bij ons in de kappersstoel vertellen dat ze zich zorgen maken over de politiek. Ik kan dan maar één advies geven: laat je stem horen!”

 

Benjegekniptomtestemmen

 

*Ter voorbereiding van de campagne, zijn ter ondersteuning video’s gemaakt waarin Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib en historicus Maarten van Rossem hun steun uitspreken voor het initiatief. In het midden de eerste boodschap die CEO Laurens van der Vijver per app naar de kappers verstuurde over het belang van deze campagne.

Persoonlijke verantwoordelijkheid

Van de Vijver: “Er is ook in Nederland sprake van een zorgelijke tegenstelling. Er wordt veel over politiek gepraat, maar de misvatting overheerst dat je als burger geen invloed hebt. Dat zorgt ervoor dat steeds minder mensen de weg naar de stembus weten te vinden. Maar stemmen maakt wel degelijk uit, zoals recente gebeurtenissen in andere landen laten zien.” Geïnspireerd door de inzet van kappers door Obama tijdens zijn campagne besloot Van de Vijver tot navolging. “Ik voel met mijn collega’s een persoonlijke verantwoordelijkheid om zoveel mogelijk mensen de periode voor de verkiezingen te wijzen op dat het er enorm toe doet dat iedereen gaat stemmen. De kappers die zich momenteel achter ons initiatief hebben geschaard krijgen wekelijks alleen al zo’n 35.000 klanten over de vloer. En ja, iedereen is geknipt om te gaan stemmen.”

#gekniptomtestemmen

—–

2016 – Nominatie FNV Innovatieprijs 2016

Wave International is een van de drie genomineerden voor de FNV Franchise Innovatieprijs 2016. De prijs die een podium biedt voor franchiseformules die een mooie en vernieuwende innovatie hebben ontwikkeld. Een vakjury toetst de innovaties op basis van vooraf gestelde criteria als het hebben van nieuwe ideeën, goederen, diensten of processen.

Wave International is trots op alle innovaties waarmee in 2 jaar tijd een transitie is doorgemaakt van traditioneel kappersbedrijf naar een klantgerichte organisatie. Met het digitale informatieprogramma om de service naar de klant te optimaliseren, het NPS innovation programma, heeft Wave International van haar klanten digitale promotors gemaakt met inmiddels een duidelijke digitale zichtbaarheid.

Concepten als : Cosmo Express – knippen op kantoor; De silent chair – de stille behandeling; Cosmo Touch up- snelle stying in 15 minuten; Team Kappers SMS service – voor het verkorten van de wachttijden, hebben ervoor gezorgd dat door middel van feedback vanuit de klant er sterke en grensverleggende innovaties mogelijk zijn. Lees meer.